Omletas su persikais

Tikrai neįprastas lietuviškam skoniui pasiūlymas, tačiau pamėginti verta.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
10min
Įvertinimas:
3.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius išplakame su cukrumi, druska ir pienu, pamažu plakdami suberiame miltus.

Baltymus išplakame atskirai iki standžių putų ir labai atsargiai įmaišome į anksčiau paruoštą masę. Paliekame bent 5 minutėms subręsti.

Per tą laiką nuplauname 3 persikus, nuplikiname, nulupame odelę ir išimame kauliukus.

Keptuvėje ištirpiname pora šaukštų sviesto ir suberiame cukrų, pakaitiname, kol karamelizuosis. Keptuvę nuimame nuo ugnies, gražiai išdėliojame skiltelėmis supjaustytą persiką ir atsargiai supilame 1/3 omleto tešlos.

Keptuvę uždengiame ir ant nedidelės kaitros kepame blyną maždaug 4 minutes, kol sutrauks tešlą. Iškepusį omletą išverčiame ant lėkštės vaisiais į viršų. Patiekiame iškart.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Omletui:
5 vnt. Kiaušiniai
125 g Miltai
125 ml Pienas
1 žiupsnelis Druska
3 šaukštas Cukrus
3 šaukštas Lydytas sviestas
Įdarui:
3 vnt. Persikai
2 šaukštas Sviestas
3 šaukštas Cukrus
Porcijos: 4
Sudėtingumas :