Obuolių sūris

 (11)
© Shutterstock nuotr.
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
2.7500 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Obuoliai nulupami, supjaustomi skiltelėmis ir užbarstomi cukrumi.
Kitą dieną sultys nupilamos, pavirinamos, kol liks pusė, paskui sudedami obuoliai, prieskoniai ir verdama 40 minučių. (turint tinkamą indą galima virti orkaitėje, taip neprisvils).

Norint kad sūris būtų margas, dalis obuolių sudedama prieš baigiant virti.

Išvirusi masė sukrečiama į kokį nors vandeniu suvilgytą indą, sulyginamas paviršius ir paliekama sustingti. Paskui sūris iškrečiamas, truputį apdžiovinamas, suvyniojamas į pergamentą
Ir laikomas sausoje vėsioje vietoje.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

7 kg Obuoliai
1,5 kg Cukrus
2 šaukštas Cinamonas
2 šaukštas Apelsino žievelė
Sudėtingumas :