© VMG nuotr.
Pagaminamas per: 60min
Įvertinimas:
3.0000 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Tešlai sviestą išsukite su cukrumi, druska, tryniu ir grietine iki purios masės. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Sumaišykite miltus su sviestu ir minkykite iki vientisos masės. Suvoliokite rutulį, uždenkite ir pastatykite šaltai, kad sukietėtų(30-40 min.).

Obuolius sutarkuokite burokine tarka ir patroškinkite keptuvėje su tarkuota apelsino žievele ir brendžiu, kol nugaruos obuolių sultys (5-7 min.).

Varškę sumaišykite su tarkuota citrinos žievele. Baltymus suplakite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi iki standžių putų.

Įdarui sumaišykite pravėsusius obuolius su varške ir baltymais.

Atšaldytą tešlą iškočiokite 7 mm storio sluoksniu. Išklokite pyrago formą paruošta tešla. Iškeldami tešlos kraštus, prispauskite prie formos kraštų. Ant tešlos uždėkite kepimo popierių ir pripilkite žirnių, kad padas lygiai iškeptų. Dėkite kepti į 180 C orkaitę. Kepkite apie 20 min.

Žirnius ir kepimo popierių nuimkite. Ant iškepto pagrindo sudėkite paruoštą įdarą ir grąžinkite formą į orkaitę. Kepkite 160 C temperatūroje apie 35-40 min.

Tinka: Vegetarams
Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai