Obuolių pyragas su džiovintomis spanguolėmis

 (1)
Autorius: Vitalija


Nei per saldus, nei per rūgštus, subtilaus skonio obuolių pyragas su džiovintomis spanguolėmis, skaniausias šiltas su spanguolių uogiene ir ledais.
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Obuoliai nuplaunami, nusausinami ir nulupami. Išimamos sėklytės. Kad obuoliai neruduotų, juos galima įdėti į pasūdytą vandenį arba pabarstyti druska.

Kepimo formos dugnas ištepamas sviestu ir pabarstomas cukrumi. Ant viršaus dedami skiltelėmis supjaustyti obuoliai (gražiai išdėliojama). Galima dėti du sluoksnius. Svarbiausia, kad obuoliai gražiai atrodytų iš apačios, o ne iš viršaus.

Obuoliai apibarstomi cinamonu (pagal skonį) ir tarkuota citrinos žievele. Tada suberiamos ir tolygiai ant obuolių paskirstomos džiovintos spanguolės. Ant viršaus paskirstomi nedideli sviesto gabalėliai. Obuoliai pašaunami į įkaitintą orkaitę (200 laipsnių C) ir kepami apie 10-15 min, priklauso nuo to, kaip plonai jie supjaustyti ir kokios rūšies obuoliai (kaip greitai jie tyžta).

Kol obuoliai kepa, pagaminama tešla. Likęs sviestas ištirpinamas su cukrumi. Į kiek atvėsusį mišinį įmušami kiaušiniai ir viskas gerai išplakama. Įpilama kiek pašildyto pieno. Galiausiai įberiama citrinos sultimis nugesinta soda. Išmaišoma. Po truputį įmaišomi miltai. Galima dėti vien tik kvietinius miltus arba maišytus miltus, pavyzdžiui, į šį pyragą aš dėjau apie 3-4 val. š. migdolų miltų.

Pagaminta tešla supilama ant šiek tiek pakepusių obuolių. Pyragas pašaunamas į orkaitę ir kepamas dar apie 25-35 minutes ant tos pačios temperatūros. Ar pyragas iškepęs, tikrinama įsmeigus pagaliuką (jei ištraukiamas sausas, vadinasi, pyragas iškepęs).

Pyragui leidžiama šiek tiek atvėsi (geriausiai leisti vėsti šiltoje aplinkoje). Pyragas skaniausias dar šiltas kartu su spanguolių uogiene ir ledais. Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

6 vnt. Obuoliai
1 sauja Džiovintos spanguolės
1 šaukštas Citrinos žievelė tarkuota
3 šaukštas Citrinų sultys
žiupsnelis Cinamonas
žiupsnelis druska
3 vnt. Kiaušiniai
100-120 ml cukrus
1 šaukštelis Soda
200 ml Pienas
250-300 ml Miltai
45 g Sviestas
Papuošimui:
2 šaukštas Spanguolių uogienė
pagal skonį Ledai
Porcijos: 8
Sudėtingumas :