Obuoliai „skarelėse“

 (2)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
120min
Įvertinimas:
3.2000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas ir vietoje jų įdėkite po šaukštelį uogienės.

Į didelį dubenį suberkite miltus, sudėkite gabaliukais supjaustytą atšaldytą sviestą, supilkite grietinėlę, cukrų, romą ir įmuškite kiaušinius. Greitai suminkykite tešlą ir valandai ją padėti į šaldytuvą.

Tešlą iškočiokite į maždaug 4-5 mm storio lakštą ir supjaustykite keturkampiais. Ant kiekvieno tešlos keturkampio dėkite po obuolį, tešlos kampus užlenkite ir viršuje visus keturis vienoje vietoje užspauskite.

Paviršių aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite 30-40 minučių karštoje orkaitėje.

Iškepusius obuolius atsargiai išimkite iš skardos, apibarstykite cukraus pudra ir dėkite į lėkštę.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Obuoliams:
700 g Obuoliai
100 g Braškių uogienė
Tešlai:
50 g Sviestas
100 g Cukrus
2 vnt. Kiaušinių tryniai
2 šaukštas Grietinėlė
1 šaukštas Romas
250 g Miltai
Patepimui:
1 vnt. Kiaušiniai
Apibarstymui:
pagal skonį Cukraus pudra
Porcijos: 8
Sudėtingumas :