Netikras Zuikis

 (7)
Autorius: Edita
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
4.0000 12
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Mėsą susimalu su mėsmale, dedu porą riekelių batono, kuris pamirkytas piene arba vandenukyje. Česnako (smulkinto), prieskonių, druskos, pipirų, svogūno (smulkinto), krakmolo, porą kiaušinių ir gerai minkau - kokį pusvalandį: netgi padaužau į stalą (suformuotą gabalą keliu ir metu ant stalo, kokias 5 minutes, kad mėsa gerai susilipintų, kad neliktų tarpelių ir išeitų oras).

Drėgnom rankom formuoju "zuikį": ūsai - makaronų, akys - pipirų. Perdedu į kepimo skardą, apibarstau prieskoniais (galima šalia pridėt bulvių), įpilu truputį vandens ir kepu 180 laipsnių orkaitėje apie 1 val.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 kg Malta mėsa
2 vnt. Kiaušiniai
2 riekelė Batonas
200 ml Pienas
2 skiltelė Česnakai
1 vnt. Svogūnai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
pagal skonį Prieskoniai mėsai
2 šaukštas Krakmolas
Sudėtingumas :