„Netikras zuikis“ su pistacijomis

Už receptą dėkojame skaitytojai Rimai.
Netikras zuikis
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
4.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Batono riekeles užpilkite pienu ir palikite mirkti.

Svogūną stambiai supjaustykite ir sutrinkite elektriniu smulkintuvu.

Išspauskite česnako skiltelę.

Kiaušinių trynius gerai išplakite. Plakant suberkite druską ir pipirus.

Sudėkite į dubenį vištienos faršą, svogūną, česnako skiltelę, plaktus kiaušinių trynius, šaukštelį majonezo, pusę sutarkuoto sūrio kiekio ir gerai išminkykite.

Sudėkite susmulkintas pistacijas ir gerai išminkykite.

Mėsą sukrėskite į kepimo formą ir išlyginkite. Ant viršaus užbarstykite likusią dalį tarkuoto sūrio. (Kad lengviau būtų išimti, kepimo formą galite ištepti aliejumi.)

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie vieną valandą ir dešimt minučių.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 kg Vištienos faršas
0,5 puodelis Pienas
sauja Pistacijos
100 g Kietasis sūris
6 riekelė Batonas
1 skiltelė Česnakai
3 vnt. Kiaušinių tryniai
1 vnt. Svogūnai
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
1 šaukštelis Majonezas
Porcijos: 8
Sudėtingumas :