© Recepto autorė
Įvertinimas:
5.0000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pyragas gardus tiek iškart iškepęs, tiek šaltas, tad gali būti ir kaip užkandis. Grybų kišą galite patiekti su mėgstamomis salotomis ar tiesiog šviežiomis daržovėmis. Aš šiam grybų kišui naudojau tik pievagrybius, bet jei turite šviežių grybukų, skonis būtų išvis neapsakomas.

Nepavykti negali: sotusis pievagrybių kišas
© Recepto autorė

Gaminimas:

  1. Pagrindas. Miltus sumaišome su druska. Sutarkuojame sviestą, sumaišome su miltais, kol gauname trupinius, po to įmaišome grietinę. Išmaišome tešlą šaukštu, kol gauname vientisą masę, suformuojame rutulį, tada suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame bent 1 val. į šaldytuvą, kad masė sustingtų. Arba galite dėti 30 min. į šaldiklį.
  2. Įdaras. Kol pyragas vėsta, pasiruošiame įdarą. Svogūną nulupame, susmulkiname, apkepiname (kol suminkštėja) įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus, tada sudedame susmulkintą česnaką ir kepiname dar pora minučių, kol česnakas švelniai paruduoja. Išimame apkeptus svogūnus ir česnaką iš keptuvės. Į keptuvę įpilame papildomai aliejaus, pievagrybius susmulkiname griežinėliais, apkepiname keptuvėje, kol suminkštėja ir apskrunda. Kitoje keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, apkepiname susmulkintą papriką, kol šiek tiek suminkštėja. Po to grybus ir daržoves sumaišome viename inde. Kitame inde išplakame kiaušinius su druska ir pipirais, supilame pieną, išmaišome.
  3. Orkaitę įkaitiname iki 200 C.
  4. Kai tešla atšąla, ją šiek tiek pakočiojame į skritulio formą. Įtiesiame tešlą į apvalią kepimo formą, suformuojame kraštus. Aš naudojau 24 cm skersmens kepimo formą. Kepame pagrindą įkaitintoje orkaitėje 15 min.
  5. Po to pagrindą išimame iš orkaitės, sudedame daržoves, užpilame kiaušinių ir pieno mišiniu, dedame atgal į orkaitę ir kepame ~20–30 min., kol pyragas gražiai paruduoja. Kepimo laikas priklauso nuo to, kokio dydžio kepimo formą naudojate, jei jūsų kepimo forma platesnė, tuomet reikės kepti trumpiau, jei siauresnė – kiek ilgiau. Ar kišas iškepęs – patikrinkite su mediniu dantų krapštuku: jei ištraukus pagaliukas švarus, tuomet kišas iškepęs, jei aplipęs – tuomet pakepkite kiek ilgiau.
Nepavykti negali: sotusis pievagrybių kišas
© Recepto autorė


Pastabos:

  • kišas skanus ir karštas, ir šaltas.
  • Paprastai kišas kepamas su sūriu ant viršaus, tad jei norite, papildomai galite užberti mėgstamo sūrio.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai