Kiaulienos išpjovos medalionai su karamelizuotais šalotiniais svogūnais
© Organizatorių nuotr.
Įvertinimas:
2.3333 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Svogūnus nulupti ir perpjauti išilgai per pusę. Išdėlioti perpjauta puse į apačią ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir apšlakstyti kiekvieną puselę juoduoju balzaminiu actu. Tada užberti šviežio rozmarino lapelių, džiovinto česnako granulių, druskos ir maltų juodųjų pipirų. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje su garais (arba pastačius apačioje keramikinį indelį su vandeniu) 15 minučių.

Išpjovą supjaustyti 2-3 cm storio riekelėmis – medalionais. Medalionų kraštus apsukti vytinto kumpio arba rūkytos šoninės juostelėmis, uždėti po 2 lapelius šalavijo ir sutvirtinti kulinariniu siūlu.

Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų, suberti pipirų grūdelius, įdėti sviestą ir likusius šalavijo lapelius. Tada sudėti kiaulienos medalionus ir gražiai apskrudinti iš abiejų pusių. Užpilti baltu vynu. Iš orkaitės išimti iškepusius svogūnus ir įdėti į ją penkioms minutėms mėsą.

Iškepusią mėsą patiekti su karamelizuotais svogūnais ir mėgstamu garnyru.

Skanaus!

Kiaulienos išpjovos medalionai su karamelizuotais šalotiniais svogūnais
Kiaulienos išpjovos medalionai su karamelizuotais šalotiniais svogūnais
© Organizatorių nuotr.
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai