Nepamirštamo skonio kriaušių pyragas

Nepamirštamai skanus kriaušių pyragas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
80min
Įvertinimas:
1.3333 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Kriaušes nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite gana plonomis skiltelėmis.

Sviestą ištirpinkite, sumaišykite su ruduoju cukrumi ir mišiniu tolygiai padenkite kepimo formos dugną (formą prieš tai gausiai ištepkite sviestu).

Glaudžiai sudėkite kriaušių skilteles.

Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, vanilinį cukrų.

Kitame dubenyje išsukite šiltą sviestą su cukrumi. Sudėkite kiaušinių trynius, įpilkite citrinos sultis, išsukite. Įpilkite šilto pieno ir išsukite.

Sviesto plakinį sumaišykite su miltų mišiniu.

Sudėkite iki standžių putų išplaktus kiaušinių baltymus ir gerai išmaišykite.

Tešlą užpilkite ant kriaušių.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 55 minutes.

Pyragą apverskite jau šiek tiek pravėsusį.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2 vnt. Kriaušės
5 šaukštas Sviestas
5 šaukštas Rudasis cukrus
Tešlai
1,5 puodelis Miltai
2 šaukštelis Kepimo milteliai
6 šaukštas Cukrus
žiupsnelis Druska
8 šaukštas Sviestas
2 vnt. Kiaušiniai
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
0,5 puodelis Pienas
1 šaukštelis Citrinų sultys
Porcijos: 10
Sudėtingumas :