Nepamirštamai skanus kriaušių pyragas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 80min
Įvertinimas:
1.3333 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Kriaušes nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite gana plonomis skiltelėmis.

Sviestą ištirpinkite, sumaišykite su ruduoju cukrumi ir mišiniu tolygiai padenkite kepimo formos dugną (formą prieš tai gausiai ištepkite sviestu).

Glaudžiai sudėkite kriaušių skilteles.

Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, vanilinį cukrų.

Kitame dubenyje išsukite šiltą sviestą su cukrumi. Sudėkite kiaušinių trynius, įpilkite citrinos sultis, išsukite. Įpilkite šilto pieno ir išsukite.

Sviesto plakinį sumaišykite su miltų mišiniu.

Sudėkite iki standžių putų išplaktus kiaušinių baltymus ir gerai išmaišykite.

Tešlą užpilkite ant kriaušių.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 55 minutes.

Pyragą apverskite jau šiek tiek pravėsusį.

Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai