Nepakartojamas griliažinis tortas

 (23)
Už receptą dėkojame skaitytojai Rasai.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
80min
Įvertinimas:
3.6500 20
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Miltus sumaišykite su soda, kepimo milteliais ir kakava.

Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi, kol masė kiek pabals.

Supilkite ištirpintą sviestą, rūgpienį ir gerai išplakite. Supilkite miltus ir gerai išsukite.

Tešlą supilkite į dvi vienodas sviestu pateptas kepimo formas ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30minučių (jei turite tik vieną formą, iškepkite vieną biskvitą, paskui antrą).

Atvėsusius biskvitus perpjaukite pusiau - turi gautis 4 biskvito lakštai. Sulaistykite juos saldžia kava.

Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir pastatykite į šaldytuvą.

Sviestą plakite kol pasidarys purus, plakant supilkite kondensuotą pieną ir sudėkite išplaktą grietinėlę.

Žemės riešutus be odelių paskrudinkite keptuvėje ir susmulkinkite. Švarioje keptuvėje įberkite cukraus ir maišant jį lydykite. Kai cukrus suskystės, įberkite sodos ir išmaišykite, suberkite žemės riešutus, išmaišykite ir mišinį berkite į skardą ištiestą kepimo popieriumi. Kai sustings ir atvės, griliažą smulkiai sutrinkite.

Tris šaukštus griliažo atidėkite į šoną, o likusią dalį sumaišykite su grietinėlės ir sviesto kremu.

Biskvitus pertepkite kremu. Torto viršų aptepkite kremu ir apibarstykite atsidėtu griliažu.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Biskvitui
4 vnt. Kiaušiniai
2 stiklinė Cukrus
250 g Sviestas
350 ml Rūgpienis
400 g Miltai
2 šaukštelis Soda
2 šaukštelis Kepimo milteliai
3 šaukštas Kakava
Kremui
600 ml Grietinėlė
1 indelis Kondensuotas pienas
300 g Sviestas
Griliažui
200 g Žemės riešutai
250 g Cukrus
1 šaukštelis Soda
Porcijos: 12
Sudėtingumas :