Neatsivalgomoji duona

 (7)


„Virtuvės mitų griovėjų“ receptas.
Neatsivalgomoji duona
© DELFI
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
3.0000 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Svogūnus supjaustome žiedeliais ir pakepiname. Sutarkuojame sūrį.

Orkaitę (su kildinimo funkcija) įkaitiname iki 40-50 C. Šiltą vandenį ir kambario temperatūros grietinėlę į indą aukštais kraštais.

Įberiame cukrų, mieles, druską ir viską labai gerai išmaišome, kol mielės ir cukrus gerai ištirpsta. Maišant masę suberiame miltus ir druską, sudedame svogūnus ir sūrį.

Su rankomis viską labai gerai išmaišome, indą apdengiame rankšluosčiu ir dedame tešlą į orkaitę maždaug 15 minučių. Išimame.

Orkaitės temperatūrą padidiname iki 180 C.

Paviršių, ant kurio dėsime tešlą, gausiai apibarstome miltais. Iš tešlos suformuojame 4 cm pločio ritinį ir supjaustome jį tokio pat ilgio gabaliukais.

Gabaliukus dedame į kepimo skardą, kuri aptiesta sviestiniu popieriumi ir apibarstyta miltais.

Sudėjus tešlos gabaliukus, jų paviršių apibarstome čiobreliais ir miltais. Duoną orkaitėje kepame maždaug 11-12 minučių.

Virtuvės mitų griovėjai
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 vnt. Svogūnai
210 g Miltai
75 ml Vanduo
75 ml Grietinėlė
5 g Sausos mielės
50 g Sūris
3 šaukštas Cukrus
1 žiupsnelis Čiobreliai
Sudėtingumas :