© Vida Press
Pagaminamas per: 120min
Įvertinimas:
3.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:

Gaminimas

Šie šašlykai ypatingi tuo, kad yra kepami namuose, o jų skonis prilygsta iškeptiems gamtoje. Visa gudrybė – tinkamai marinuota mėsa bei 3 litrų stiklainis.

Labiausiai tinka šiems šašlykams kiaulienos antrekotas.

Gaminimas:

Mėsą nuplaukite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.

Įberkite druskos, pipirų, šašlykų prieskonių, supilkite citrinos sultis.

Svogūnus supjaustykite griežinėliais, suberkite į mėsą, įpilkite vandens.

Palikite marinuotis 30 minučių.

Šoninę supjaustykite plonomis juostelėmis.

Suverkite ant pagaliukų mėsą, kaitaliodami su šonine ir svogūnais.

Ant stiklainio dugno sudedame likusius svogūnus, į kiekvieną stiklainį sudedame po 4-5 medinius šašlykų iešmelius.

Svarbu! Stiklainio išorė turi būti sausa.

Stiklainius sudedame į šaltą orkaitę (kad stiklainiai nesuskiltų). Įjungiame 180-200 laipsnių orkaitę, kepame 60-80 minučių.

Išjungiame orkaitę, palaukiame 5 minutes.

Atsargiai (jokiu būdu ne staigiai) atidarome orkaitės dureles, kad nuo temperatūrų skirtumo stiklainiai neskiltų.

Štai ir galime pasivaišinti nuostabiai skaniais šašlykais!

Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs , Vakarėlis
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai