NAMINIS pomidorų padažas su paprikomis

 (2)
Dažniausiai perkame pomidorų padažą parduotuvėje. Dažniausiai jis „praturtintas“ maisto priedais, obuolių tyre ir krakmolu. Visai paprasta pasigaminti naminį pomidorų padažą, be jokių maisto priedų. Tik yra vienas minusas, kad padažas galioja tik dvi savaites, lankant šaldytuve. Kita vertus, tokiame padaže daugiau vitaminų, nei pirktiniame ar konservuotame naminiame padaže, kuris galioja ilgesnį laiko tarpą.
Naminis pomidorų padažas su paprikomis
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
30min
Įvertinimas:
3.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

1.Labai smulkiai supjaustome saliero stiebus ir paprikas, prieš tai jas nusėklinus.

2.Sutarkuojame česnaką, į daržoves suberiame prieskonius ir užpilame stikline verdančio vandens.

3.Nuplikome pomidorus, palaikome kaštame vandenyje 1-2 minutes ir lengvai nulupame jų odelę, supjaustome, sutriname elektriniu trintuvu.

4.Gautą masę pertriname per sietą, kad neliktų odelių ir sėklyčių.

5.Suberiame druską ir cukrų.

6.Gautą pomidorų masę sumaišome su kitomis daržovėmis. Kas nori vienalytės masės, dar kartą pertrina elektriniu trintuvu.

7.Paliekame atvėsti, tuomet sudedame į stiklainį ir laikome šaldytuve.

Padažą reiktų suvartoti per 2 savaites.

sulieknek.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Pomidorai
300 g Saldžiosios raudonosios paprikos
6 vnt. Salierų stiebai
1 šaukštelis Druska
2 šaukštelis Cukrus
3 skiltelė Česnakai
Galimi prieskoniai
pagal skonį Juodieji pipirai
pagal skonį Bazilikai
pagal skonį Raudonėliai
pagal skonį Aitriosios paprikos milteliai
Sudėtingumas :