NAMINIS mėsainis su vištiena ir fantastiškomis bandelėmis

 (1)
Diena netikriems mėsainiams išaušo! Ir kas sakė, kad jie turi būti būtinai su jautiena, sūriu bulvytėmis ir t.t.? Laikai keičiasi ir klasiką galime improvizuoti kaip mums patinka... juk svarbiausia - bandelė?!
© cocinarendez-vous.blogspot.com
Pagaminamas per:
120min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Miltus (persijotus) sumaišykite su mielėmis, druska, cukrumi. Pieną pašildykite su sviestu, kol šis ištirps ir atvėsinus supilkite į miltus. Įmuškite kiaušinį ir gerai išminkykite ( aš minkiau apie 15min.) Palikite pailsėti tešlą 1-1,5val.

Tešla turi pakilti dvigubai. Po to lengvai perminkykite, padalinkite lygiomis dalimis į norimo dydžio bandeles (man gavosi 12) ir vėl palikite 30 minučių susistovėti ir pakilti tešlai. Iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepkite 12-15 min (priklausomai nuo dydžio).

Sumalkite vištos krūtinėles, svogūną. Sudėkite pertrintą varškę, prieskonius. Viską gerai išmaišykite su prieskoniais. Suformuokite paplotėlius, apvoliokite džiuvėsėliuose ir padėję ant pergamentiniu popieriaus ištiestoje skardoje, kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

Aioli padažui česnakus sutrinu su druska. Tryniau iki "pamėlynavimo" kol gavosi vientisa masė. Tada po truputėli, lašelis po lašelio pastoviai maišant pyliau aliejų. Kai masė gavosi tiršta, tokia sviestinė, supyliau citrinos sultis ir pipirus.

Prieš patiekiant, bandelę apkepkite ant griliaus, kad įgautų to nuostabaus dūmo kvapo, taip pat ir mėsos paplotėlius. Dėkite salotų lapus, alioli, kalendrą, pomidorą ir mėgaukitės nerealiai sultingu kepsniu.

cocinarendez-vous.blogspot.com
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Bandelėms:
450 g Miltai
270 ml pienas
80 g Sviestas
1 vnt. Kiaušiniai
7 g Sausos mielės
1 šaukštelis Cukrus
žiupsnelis Druska
Viršui:
1 vnt. Kiaušiniai
šlakelis Pienas
žiupsnelis Sezamo sėklos
Mėsos paplotėliams:
700 g Vištienos krūtinėlės filė
150 g Varškė
1 vnt. Svogūnai
1 vnt. Kiaušiniai
žiupsnelis Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
pagal skonį Aitriosios paprikos milteliai
pagal skonį Rūkytų paprikų milteliai
sauja Kalendros
Malti džiūvėsėliai apvoliojimui
Priedai:
Salotos
Kalendros
Špinatai
Pomidorai
Aioli padažas
Aioli padažui:
6 skiltelė Česnakai
1/2 šaukštas Druska
125 ml Alyvuogių aliejus
125 ml Saulėgrąžų aliejus
pagal skonį Citrinų sultys
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 12
Sudėtingumas :