Naminis jogurtas

 (2)
Natūralus jogurtas
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
1.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

1 būdas: jogurto aparate

Pasigaminti jogurto specialiame aparate labai lengva. Sumaišykite natūralų pieną su raugu, išpilstykite mišinį į indelius ir nustatykite šildymo laiką. Naminio jogurto tirštumas priklausys nuo pieno riebumo: kuo jis riebesnis, tuo jogurtas bus tirštesnis.

2 būdas: orkaitėje

Pašildykite pieną iki 40 laipsnių. Tuomet pridėkite natūralaus jogurto ir išmaišykite. Pagal skonį pridėkite cukraus (pakanka 1 – 2 šaukštų). Supilstykite mišinį į molinius puodelius ir pastatykite juos į orkaitę 8 valandoms, nustatę pačią mažiausią temperatūrą.

Išėmę jogurtą iš orkaitės, leiskite jam atvėsti iki kambario temperatūros, tuomet padėkite jį į šaldytuvą. Saugokite ne ilgiau kaip 3 – 4 dienas.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 l Natūralus pienas
200 ml Jogurtas (natūralus)
pagal skonį Cukrus
Sudėtingumas :