NAMINIS graikiško jogurto sūris

 (2)
Svarbiausia, nenaudokite mažo riebumo produktų. Pienas turi būti riebus, grietinė taip pat.
Graikiško jogurto sūris
© Fotolia nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Į didelį puodą supilkite pieną, jogurtą ir įdėkite grietininę. Išmaišykite ir uždenkite.

Puodą dėkite į iki 50 laipsnių įkaitintą orkaitę 40 minučių, kol pieno mišinys gerai sušils.

Uždengtą puodą pastatykite šiltoje patalpoje (geriausia, ant šildomų grindų) ir palikite 24 valandoms.

Mišinys turi pasidaryti kondensuoto pieno tirštumo. Nemaišykite.

Vėl pakartokite nuo šildymo orkaitėje. Puodą dėkite į iki 50 laipsnių įkaitintą orkaitę 40 minučių, kol pieno mišinys gerai sušils (jokiu būdu negali užvirti).

Uždengtą puodą pastatykite šiltoje patalpoje (geriausia, ant šildomų grindų) ir palikite 24 valandoms.

Mišinys turi būti tirštas.

Puodą dėkite į iki 100 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių: atsiskirs sūris ir išrūgos.

Didesnį dubenį ištieskite dviguba švaria marle ir supilkite pieno mišinį. Marlę suriškite ir leiskite sūriui gerai nuvarvėti. palikite 24 valandoms.

Patiekite su šviežiomis uogomis, uogiene ar juoda duona.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

3,5 l Pienas
1 l Graikiškas jogurtas
2 šaukštas Grietinė
Porcijos: 6
Sudėtingumas :