Naminiai zefyrai
© DELFI
Pagaminamas per: 40min
Įvertinimas:
3.8750 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:

Gaminimas

Želatiną pamerkiame, kad ištirptų.

Vandenį įpilame į virimui tinkamą puodą, suberiame cukrų. Puodą dedame ant karštos ugnies.

Kiaušinių baltymus atskiriame ir sudedame į dubenį. Įberiame vanilinio cukraus ir baltymų masę plakame iki standžių putų. Vandenį su cukrumi verdame iki kol masė pavirs į tinkamą naudoti. Tą patikrinti galime įmerkdami šakutę į karamelę ir pūsdami į šakutės tarpelius. Jei pučiasi burbulai, karamelė yra tinkamai paruošta.

Paruoštą karamelę pamažu pilame į baltymų masę, o tuo pačiu metu intensyviai viską maišome su mikseriu. Kepimo skardą paruošiame pabarstydami cukraus pudra.

Į baltymų masę pilame želatiną ir viską maišome kelias minutes. Gerai išmaišius masę, supilame ją į skardą, apibarstome cukraus pudra ir padedame atvėsti, kol viskas sustings ir masė pavirs tinkama pjaustyti.

Tinka: Vaikams
Šventiniam stalui: Šv. Valentino siurprizas , Vakarėlis
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai