NAMINIAI šokoladiniai triufeliai

 (1)
Šio recepto gamyba patiks tiems, kurie trumpam nori prisiminti vaikystę, kai valgydami šokoladą apie pusę jo palikdavo ištirpusio ant rankų, arba tiems, kurie šventai tiki, kad šokoladuoti delnai tikrai padės rankų odai.
© Bubblekitchen
Pagaminamas per:
30min
Įvertinimas:
2.5000 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Didelio rankų miklumo čia tikrai nereikia, nebent esate per daug reiklūs sau. Namie gaminti triufeliai ir turi būti naminiai t.y vienas didesnis, kitas gal ne toks apvalus, kitas išvis kažkoks nei šioks, nei toks. Taip paruošti jie suteiks kur kas daugiau džiaugsmo nei praplėšta eilinė pakuotė iš prekybos centro. O ir gaminti galima su draugais ar net vaikais.

Smagiausia yra tai, kad triufelius galima pasigaminti su kokiu tik norime priedu ir ribas sau galite nustatyti patys. Puikiai tiks smulkinti riešutai: anakardžiai, migdolai ir, be jokios abejonės, pistacijos – kaip stipriai smulkinsit - irgi noro ar skonio reikalas.

Vienas galbūt mažiau populiarus „pabarstukas“ triufeliams yra sutrinti sūrūs krekeriai; juos galima pamiksuoti su rožiniais pipirais ir kakava, taip apvolioti triufeliai įgaus labai nematytą atspalvį. Tiks ir originalūs – tiesiog su kakava.

Taip paruošti gali stovėti ilgai, puikiai tiks papildyti dovanoms draugams ar prie rytinio kavos puodelio. Skonį galima pasireguliuoti pagal šokolado „stiprumą“ - rekomendacijos yra ne mažiau 75 proc. kakavos.

Užkaitiname grietinėlę su sviestu, gerai maišant, kol ištirpsta sviestas. Suberiame susmulkintą su peiliu šokoladą. Gerai maišome medine mentele, kol šokoladas visiškai ištirpsta ir masė tampa vientisa. Triufelių masę šaldome šaldytuve apie 2 valandas.

NAMINIAI šokoladiniai triufeliai
© Bubblekitchen

Pasiruošiame ant lentelės priedus: susismulkiname pistacijas (ar kitus mėgstamus riešutus), susimulkiname krekerius, į juos įmaišome šiek tiek kakavos. Rankomis formuojame norimo dydžio rutuliukus ir apvoliojam norimame priede. Dedame ant maistinio popieriaus ir dar įdedam į šaldytuvą pašaldyti.

Patartina laikyti vėsiai ir uždarytus, kad neprisigertų kitų kvapų.

Bubblekitchen
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Triufelių masei:
250 g Juodasis šokoladas (75 proc. kakavos)
125 ml Grietinėlė 35 proc. riebumo
25 g Sviestas
Priedams:
Kakava
Riešutai
Krekeriai
Sudėtingumas :