Naminiai sausainiai su apelsinine karamele

Naminiai sausainiai su apelsinine karamele
© DELFI
Pagaminamas per:
120min
Įvertinimas:
3.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Supjaustome sviestą juostelėmis, sudedame į indą aukštais kraštais, įberiame cukrų ir su mikseriu gerai išmaišome.

Į išmaišytą masę įmušame kiaušinį, įdedame kepimo miltelius, vanilinio cukraus miltelius ir viską dar kartą išmaišome. Į tešlą suberiame migdolų drožles, apelsino žievelę ir suberiame kukurūzų miltus. Tešlą su šaukštu gerai išmaišome.

Įberiame kvietinius miltus, gerai išminkome, suformuojame 5-6 cm skersmens ritinį, suvyniojame į sviestinį popierių ir dedame tešlą į šaldytuvą pusvalandžiui.

Kol tešlą stingsta, gaminsime įdarą. Įkaitiname orkaitę iki 180 C.

Į įkaitintą puodą supilame apelsinų sultis, įdedame vanilinio cukraus, išmaišome ir kaitiname jas tol, kol lieka tik pusė masės. Į kitą puodą suberiame cukrų ir ant silpnos ugnies jį lydome.

Ištirpus cukrui, maišydami masė supilame grietinėlę. Šiek tiek pakaitiname ir nukeliame nuo ugnies. Į cukraus ir grietinėlės mišinį sudedame smulkiai supjaustytą sviestą, išmaišome, supilame paruoštas apelsinų sultis, balzamiko actą ir įberiame druskos.

Viską gerai išmaišome. Masei šiek tiek atvėsus, dedame ją į šaldytuvą. Tešlą pjaustome maždaug 7 mm storio griežinėliais.

Supjaustytą tešlą išdėliojame skardoje ant sviestinio popieriaus. Sausainių paviršių šiek tiek sudrėkiname ir apibarstome migdolų drožlėmis. Dedame kepti į orkaitę maždaug 10 minučių. Ant vieno sausainio pusės užtepame kremo ir tuomet suvožiame su kitu sausainiu.

Virtuvės mitų griovėjai
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
1 vnt. Kiaušiniai
100 g Sviestas
1/3 šaukštelis Kepimo milteliai
1 vnt. Apelsino žievelė
1 žiupsnelis Druska
6 šaukštas Kukurūzų miltai
4 šaukštas Cukrus
2 šaukštas Migdolų drožlės
2 šaukštelis Vanilinis cukrus
3 šaukštas Kvietiniai miltai
Įdarui:
125 ml Apelsinų sultys
1 šaukštas Vanilinis cukrus
1 šlakelis Balzaminis actas
45 ml Grietinėlė
100 g cukrus
100 g Sviestas
1 žiupsnelis Druska
Apibarstymui:
pagal skonį Migdolų drožlės
Sudėtingumas :