Naminiai sausainiai su apelsinine karamele
© DELFI
Pagaminamas per: 120min
Įvertinimas:
3.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:

Gaminimas

Supjaustome sviestą juostelėmis, sudedame į indą aukštais kraštais, įberiame cukrų ir su mikseriu gerai išmaišome.

Į išmaišytą masę įmušame kiaušinį, įdedame kepimo miltelius, vanilinio cukraus miltelius ir viską dar kartą išmaišome. Į tešlą suberiame migdolų drožles, apelsino žievelę ir suberiame kukurūzų miltus. Tešlą su šaukštu gerai išmaišome.

Įberiame kvietinius miltus, gerai išminkome, suformuojame 5-6 cm skersmens ritinį, suvyniojame į sviestinį popierių ir dedame tešlą į šaldytuvą pusvalandžiui.

Kol tešlą stingsta, gaminsime įdarą. Įkaitiname orkaitę iki 180 C.

Į įkaitintą puodą supilame apelsinų sultis, įdedame vanilinio cukraus, išmaišome ir kaitiname jas tol, kol lieka tik pusė masės. Į kitą puodą suberiame cukrų ir ant silpnos ugnies jį lydome.

Ištirpus cukrui, maišydami masė supilame grietinėlę. Šiek tiek pakaitiname ir nukeliame nuo ugnies. Į cukraus ir grietinėlės mišinį sudedame smulkiai supjaustytą sviestą, išmaišome, supilame paruoštas apelsinų sultis, balzamiko actą ir įberiame druskos.

Viską gerai išmaišome. Masei šiek tiek atvėsus, dedame ją į šaldytuvą. Tešlą pjaustome maždaug 7 mm storio griežinėliais.

Supjaustytą tešlą išdėliojame skardoje ant sviestinio popieriaus. Sausainių paviršių šiek tiek sudrėkiname ir apibarstome migdolų drožlėmis. Dedame kepti į orkaitę maždaug 10 minučių. Ant vieno sausainio pusės užtepame kremo ir tuomet suvožiame su kitu sausainiu.

Tinka: Vaikams
Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai