NAMINIAI konservuoti žirneliai

 (8)
Jei gausiai užderėjo žirnelių juos galima šaldyti. Tačiau jei neturite didelės šaldymo kameros, konservuokite.
Konservuoti žirneliai
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
20min
Įvertinimas:
5.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Išimkite žirnelius iš anksčių.

Suberkite į paruoštus stiklainius (stiklainius išplaukite su sodos tirpalu, perskalaukite su verdančiu vandeniu ir sudėkite apverstus ant švaraus virtuvinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų).

Puode užvirkite vandenį su druska, kvapiaisiais pipirais, lauro lapu ir cukrumi. Virkite apie 5 minutes.

Išgriebkite pipirus ir lauro lapą.

Verdančiu nuoviru užpilkite žirnelius. Pilkite iki pat stiklainio viršaus ir užsukite steriliu dangteliu.

Apverskite ir pastatykite stiklainius ant dangtelio.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

3 l Žalieji žirneliai
1 l Vanduo
4 vnt. Juodieji pipirai
1 vnt. Lauro lapai
3 šaukštelis Cukrus
2 šaukštelis Druska
Sudėtingumas :