Naminė duona

Duona iš rupių miltų
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pasiruoškite raugą: pašildykite 200 ml vandens, suberkite mieles ir kvietinius miltus, išmaišykite ir palikite pakilti šiltoje vietoje.

Kai raugo kiekis padvigubės, sudėkite likusius ingridientus: iš pradžių skystus, o tada miltus ir visus priedus. Išminkykite tešlą. Jeigu ji pasirodys pernelyg tiršta, įpilkite dar šiek tiek šilto vandens.

Leiskite tešlai dar šiek tiek pakilti šiltoje vietoje. Tuomet suformuokite pora (ar daugiau) kepaliukų. Jų viršuje padarykite įpjovas.Sudėkite kepaliukus ant skardos, išklotos kepimo popieriumi.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių karščio. Kepkite duoną 30 - 40 minučių.

Pastaba. Šiame recepte galima keisti miltų proporcijas, eksperimentuoti su priedais. Tačiau sausų ir skystų sudėtinių dalių santykis turi likti toks pats.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Raugui:
200 ml Vanduo
2 šaukštas Sausos mielės
80 g Kvietiniai miltai
Tešlai:
90 ml Rūgpienis
70 ml Kildintas pienas (riaženka)
3 šaukštas Jogurtas (natūralus)
2 šaukštas Saulėgrąžų aliejus
2 šaukštelis Druska
1 šaukštas Medus
120 g Rugių kruopos
120 g Manų kruopos
90 g Kvietiniai miltai
90 g Kukurūzų miltai
40 g Avižiniai miltai
2 šaukštas Penkių grūdų dribsniai
Sudėtingumas :