Morkų pyragas su citrininiu glajumi

Sultingas ir gaivus rudeniškas morkų pyragas.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
45min
Įvertinimas:
3.6667 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Išsijokite miltus su soda ir kepimo milteliais. Supilkite cukraus pudrą. Atskirame dubenyje suplakite kiaušinius, supilkite vanilės esenciją.

Supilkite kiaušinių mišinį į miltus ir gerai išmaišykite. Tuomet sudėkite smulkiai sutarkuotas morkas, supilkite ištirpintą sviestą. Suberkite ananasus ir gerai išmaišykite. Galiausiai suberkite razinas ir riešutus.

Supilkite mišinį į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą formą, kepkite 170 laipsnių temperatūroje 45 minutes. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite prieš pildami glajų.

Glajui kreminį sūrį ir sviestą išplakite elektriniu mikseriu, vis įberdami cukraus. Įpilkite citrinos sultis, suberkite vanilinį cukrų, maltą citrinos žievelę ir viską gerai išmaišykite.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Pyragui:
240 g Morkos
120 g Konservuoti ananasai (nusausinti ir supjaustyti)
60 g Razinos
60 g Graikiniai riešutai (pakepinti ir sukapoti)
240 g Miltai
0,25 šaukštelis Cinamonas
0,25 šaukštelis Muskato riešutas
1 šaukštelis Kepimo milteliai
0,5 pakelis Vanilinis cukrus
3 vnt. Kiaušiniai
210 g Cukraus pudra
200 g Sviestas
Glajui:
60 g Sviestas
230 g Rikotos sūris
230 g Cukraus pudra
1 vnt. Citrinos
Porcijos: 8
Sudėtingumas :