Morenginis pyragas su uogomis

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukraus pudra, kiaušinio tryniais ir kiaušiniu. Kai gausite vienalytę masę, suberkite miltus, druską, vanilinį cukrų, sudėkite grietinę ir acte užgesintą sodą.

Užmaišykite tešlą ir paskleiskite ją ant kepimo skardos. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20-25 minutes.

Kai pyragas pravės, užtepkite tolygiai grietine ir apibarstykite mėgstamomis šviežiomis uogomis.

Atšaldytus kiaušinių baltymus išplakite su cukraus pudra iki standžių putų. Padenkite pyrago viršų ir dėkite į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę dar 15 minučių.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Pagrindui:
100 g Sviestas
150 g Cukraus pudra
1 vnt. Kiaušiniai
2 vnt. Kiaušinių tryniai
2,5 stiklinė Miltai
1 šaukštelis Soda
0,5 šaukštas Actas
100 g Grietinė
1 žiupsnelis Druska
2 šaukštelis Vanilinis cukrus
Įdarui:
100 g Grietinė
500 ml Uogos
2 vnt. Kiaušinių baltymai
2 šaukštas Cukraus pudra
Porcijos: 8
Sudėtingumas :