Morenginis pyragas su obuoliene

Morenginis pyragas su obuoliais
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
2.8000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius.

Trynius suplakite su viena stikline cukraus. Sudėkite margariną ir gerai išmaišykite.

Į grietinę suberkite sodą ir išmaišykite („nugesinkite“ sodą). Supilkite miltus ir išplaktus trynius. Gerai išmaišykite. Tešla turi būti tiršta.

Kepimo formą ištepkite margarinu arba sviestu ir sukrėskite tešlą.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.

Kol kepa pagrindas suplakite iki standžių putų kiaušinių baltymus su stikline cukraus.

Ant karšto pyrago pagrindo supilkite obuolienę, išlyginkite. Ant obuolienės viršaus sudėkite išplaktus baltymus.

Kiškite pyragą į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite dar 20 minučių.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Pagrindui
4 vnt. Kiaušinių tryniai
200 g Margarinas
1 stiklinė Cukrus
2,5 stiklinė Miltai
1 šaukštelis Soda
200 g Grietinė
Įdarui
4 vnt. Kiaušinių baltymai
1 stiklinė Cukrus
1 stiklinė Obuolienė
Porcijos: 4
Sudėtingumas :