Moo Ping - tailandietiški šašlykai

 (2)
Šių šašlykų ypatingo skonio paslaptis yra originalus marinatas.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Recepto kilmė:
Tailando virtuvė
Įvertinimas:
2.0000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Tinkamiausia mėsa tailandietiškam šašlykui - sprandinė arba kumpis. Mėsą supjaustykite maždaug 5 mm pločio ir tokio pat storio juostelėmis.

Grūstuvėlėje sutrinkite česnaką, baltuosius pipirus ir kalendros lapelius. Sumaišykite juos su cukrumi ir visų rūšių padažais - žuvies, sojos, austrių. Mėsą užpilkite šiuo marinatu, gerai išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą 3 valandoms arba nakčiai.

Bambukinius iešmelius pamerkite, kad kepant jie nesudegtų.

Išsimarinavusią mėsą verkite ant iešmelių kaip armonikėles. Kepkite grilyje arba orkaitėje grilio režimu, nuolat palaistant kokoso pienu.

Prie šių šašlykų pateikiamas aštrus padažas. Jam džiovintus čili pipirus sutrinkite grūstuvėlėje. Sumaišykite su palmių cukrumi, žuvies padažu, laimo sultimis ir susmulkintais kalendros lapeliais. Gerai išmaišykite. Suberkite smulkintus svogūnus.

Šašlykus patiekite su šiuo padažu ir virtais krakmolingais ryžiais.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500-700 g Kiauliena
4 skiltelė Česnakai
2 sauja Kalendros šviežios
1 šaukštas Cukrus (geriausia palmių)
1/2 šaukštelis Baltieji pipirai
1 šaukštas Žuvies padažas
1 šaukštas Sojos padažas
1 šaukštas Austrių padažas
100 ml Kokosų pienas
Padažui:
1 šaukštas Čili pipirai džiovinti
1 šaukštas Cukrus (geriausia palmių)
2 šaukštas Žuvies padažas
1 vnt. Laimo vaisiai
žiupsnelis Kalendros
1 vnt. Raudonieji svogūnai
Patiekimui:
Ryžiai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :