Moliūgų pyragas, kuriam neįmanoma atsispirti

 (4)
Moliūgų pyragas
© Fotolia nuotr.
Recepto kilmė:
Amerikos virtuvė
Įvertinimas:
4.3333 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Sausainius sutrupinkite ir sumalkite iki rupių miltų. Moliūgą sutarkuokite bulvine tarka.

Pyrago pagrindui ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su trupiniais.

Gauta mase lygiai padenkite kepimo formos dugną ir šonus (kepimo formą ištieskite kepimo popieriumi - bus lengviau išimti pyragą).

Gerai išplakite grietinę su maskarponės sūriu ir cukrumi.

Suberkite likusius prieskonius ir gerai išmaišykite.

Sudėkite moliūgo tyrę ir išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.

Masę supilkite ant paruošto pagrindo.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, sumažinkite iki 150 laipsnių ir kepkite 45 minutes.

Orkaitę išjunkite, bet neatidarykite durelių ir palikite pyragą 2 valandoms atvėsti.

Pyragą ištraukite, uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Pagrindui
3 pakelis Sausainiai „Gaidelis“
1 pakelis Sviestas
Įdarui
2 puodelis Moliūgų tyrė
700 g Maskarponės sūris
0,5 šaukštelis Cinamonas
žiupsnelis Kardamonas
žiupsnelis Muskato riešutai
žiupsnelis Druska
1 puodelis Cukrus
3 vnt. Kiaušiniai
0,5 puodelis Grietinė
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
Porcijos: 12
Sudėtingumas :