© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 60min
Įvertinimas:
2.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Nulupkite ir išskobkite moliūgą, sutarkuokite jį burokine tarka, kartu sutarkuokite morkas. Paruoškite bulves - sutarkuokite ir truputį nusunkinte, kad nebūtų per daug šlapias, kadangi kepami moliūgai tampa itin minkšti.

Į bulvių masę įdėkite druskos, kiaušinių. Tuomet sumaišykite su moliūgais ir morkomis. Kuo bulvių masės daugiau - tuo skonis artimesnis įprastam plokštainiui.

Skardą ištepkite nedideliu kiekiu aliejaus ir supilkite masę. Kepant apibarstykite šviežiais krapais, petražolėmis. Patiekite su grietine ar spirgučiais, jei mėgstate riebiau.

Moliūgo ir bulvių kiekį reikėtų rinktis pagal kepimo formos tūrį. Geriausiai maišyti abiejų ingredientų vienodą kiekį, kad jaustųsi abu skoniai.

Moliūgų ir bulvių plokštainis
© Asmeninio archyvo nuotr.
Šventiniam stalui: Helovynas
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai