© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per: 1440min
Įvertinimas:
3.5000 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:

Gaminimas

Nuvalyti moliūgą, supjaustyti kubeliais, užpilti cukrumi ir palaikyti per naktį. Sekantį rytą į susidariusi sirupą su moliūgu gabaliukais, supilti citrinos sultis, įberti prieskonius, pavirti apie 5 min ir leisti pastovėti apie valandą kol visa masė atvėstų. Nupilti sirupą.

Moliūgo cukatus paprasčiausia džiovinti maisto džiovintuve (aš taip ir darau – užtrunka apie 7 val. Naudojant vidutinį režimą). Tačiau galima juos išdžiovinti ir orkaitėje. Tuomet reiktų kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi ir suberti moliūgo gabalėlius. Dėti į įkaitintą 60 laipsnių orkaitę, dureles šiek tiek turi būti praviros, kad išgaruotų drėgmė. Džiovinti apie 3-4 val. Vėliau cukatas reikia laikyti sandariame inde.

Paruošimo būdas: Džiovinimas
Geriausia valgyti: Kitą dieną
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai