© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 90min
Įvertinimas:
3.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Pirmiausia pagaminame tešlą.

Miltus, druską, cukrų suberiame į dubenį, dedame atšaldytą sviestą ir kapojame plačiu peiliu, kol pasidarys trupinėliai. Įpilame tris šaukštus vandens ir suminkome tešlą.

Suvoliojame ją į rutulį, dedame į maišelį ir kišame valandai (ar bent pusvalandžiui) į šaldymo kamerą.

Moliūgo minkštimą supjaustome ir troškiname garų puode.

Džiovintas slyvas užpilame vermutu (geras vermutas suteikia įdarui neapsakomą skonį ir aromatą), suberiame ir pusę stiklinės cukraus ir vanilinį cukrų ir troškiname pamaišydami ant nedidelės ugnies tol, kol slyvos suminkštėja, o skystis nugaruoja.

Tešlą iškočiojame ir išklojame ja sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą, suformuodami aplink kraštelius. Įdarui elektriniu mikseriu gerai išplakame kiaušinius su puse stiklinės cukraus. Paskui sudedame grietinę, cinamoną ir šlakelį citrinos sulčių bei šakute sutrintą troškinto moliūgo minkštimą. Vėl gerai išplakame.

Ant tešlos išdėliojame slyvas.

Ant slyvų iškrečiame moliūgų masę.

Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame, kol susiformuos aukso spalvos plutelė, maždaug 45-50 minučių.

Štai ir iškepė!

Tinka: Vegetarams
Šventiniam stalui: Helovynas
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Pusryčiai Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai