© I.Alenskaitės nuotr.
Pagaminamas per: 50min
Įvertinimas:
1.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Pasiruošiam įdarą. Svogūną sukapojam smulkiais kubeliais, česnaką sutraiškom specialiu įnagiu arba susmulkinam. Sumaišom su mėsa, pagardinam prieskoniais.

Įvertinam moliūgų tyrės būklę. Kuo ji mažiau vandeninga, tuo mažiau miltų reiks, t.y., tuo virtiniai bus labiau moliūginiai. Todėl nepatingim tų skysčių jau anksčiau minėtu būdų atsikratyt.

Į tyrę mušam kiaušinį ir dedam druską. Išmaišom. Pradedam dėti miltus. Negaliu įvardint tikslaus kiekio dėl jau paaiškintų priežasčių. Tešla turi nelipti prie rankų.

Pabarstom stalą miltais. Kočiojam tešlą. Jei labai limpa prie kočėlo, nepatingim įminkyt daugiau miltų. Iškočiotas lakštas turėtų būt poros milimetrų storio. Susirandam 8-12 centimetrų diametro stiklinę/puodelį/ką nors apvalaus ir išspaudžiam apskritimus. Į kiekvieno vidury dedam po šaukštelį tešlos, lenkiam pusiau ir kruopščiai užspaudom kraštelius, kad virtinis neišsileistų.

Užverdam nemenką puodą dosniai pasūdyto vandens (taip jau yra su tais miltais, jei juos verdi – skysčio reikalauja daug ir neprėsko). Sumetam virtinius, palaukiam, kol visi išplauks paviršiun, ir verdam maždaug penkias minutes. Patiekiam su sviestu, grietine ar kokiu padažu, nelygu, kaip paprastai tokius reikalus valgot.

Šventiniam stalui: Helovynas , Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Virti
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai