Močiutės varškės apkepas

 (10)
Autorius: Jolanta
Tai labai senas receptas, kurį gavau iš savo mamos, o mama - iš savo mamos (mano močiutės). Esu išbandžiusi keletą varškės apkepo variantų, bet skanesnio nei šis apkepas neteko valgyti. Apkepas labai purus, kvapnus ir skanus.
© Asmeninio archyvo nuotr.
Įvertinimas:
3.2500 24
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Varškė sudedama į dubenį, o manai pamerkiami į pieną pusvalandžiui, kad išbrinktų. Nuo kiaušinių baltymų atskiriami tryniai ir sumaišius su cukrumi sudedami į dubenį su varške. Kartu sudedamas ir minkštas kambario temperatūros sviestas. Gerai išmaišoma.

Į tešlą sudedamos razinos (prieš tai jas galima nuplikyti karštu vandeniu), manų kruopos (su pieno likučiu), truputis druskos.

Baltymai išplakami iki standžių putų ir atsargiai įmaišomi į tešlą. Kepimo formos kraštus reikia patepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsiais.

Masę supilti į kepimo formą, viršų galima pabarstyti cinamonu ar kakava. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Varškė
4 šaukštas Manų kruopos
4 vnt. Kiaušiniai
1/2 stiklinė Pienas
6 šaukštas Cukrus
3 šaukštas Sviestas
2-3 šaukštas Razinos
žiupsnelis Druska
žiupsnelis Malti džiūvėsėliai
žiupsnelis Cinamonas
žiupsnelis Kakava