Močiutės ragaišis

Autorius: Rasa
Kepamas iš natūralaus ruginio raugo.
Pagaminamas per:
780min
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
4.3000 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Į dubenį supilti miltus, raugą, vandenį su ištirpinta druska ir cukrumi, aliejų. Išminkyti tešlą, suformuoti rutulį, toliau minkant.

Kepimo formą gausiai suvilgyti aliejumi, dėti tešlos rutulį ir su aliejuotom rankom išploti paliekant pirštų įspaudus, pašlakstyti aliejumi. Uždengti maistine plėvele ir kildinti 12 val., galima per naktį.

Prieš kepant galima visą paviršių pabarstyti rupia druska ir rozmarinu. Kepti apie valandą 180 laipsnių temperatūroje. Valgyti galima dar šiltą, su sviestuku. Skanaus.

Kviečiame ir Jus dalyvauti lietuviškiausio patiekalo konkurse!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

250 ml Ruginis raugas iš 4 šaukštų ruginių miltų
250 g Kvietiniai viso grūdo miltai
250 g Kvietiniai miltai
300 ml Vanduo
100 ml Saulėgrąžų aliejus
žiupsnelis Druska
3 šaukštelis Cukrus
Pabarstymui:
žiupsnelis Rupi jūros druska
žiupsnelis Rozmarinai
Porcijos: 10
Sudėtingumas :