© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per: 120min
Įvertinimas:
1.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:

Gaminimas

Į lengvai pašildytą pieną įdėti šaukštą miltų ir šaukštą cukraus. Išmaišyti. Į šį mišinį sudėti kambario temperatūros mieles. Palikti, kol pakils mielės.

Kol laukiama, persijoti miltus. Į juos sudėti su cukrumi, žiupsneliu druskos ir keliais lašais romo esencijos sutrintus kiaušinių trynius. Viską gerai išmaišyti.

Tada sudėti pakilusį pieno ir mielių mišinį. Gerai išmaišyti. Sudėti ištirpintą sviestą. Tačiau sviestas negali būti labai karštas. Ir pradėti kaip reikiant minkyti, galima ir padaužyti tešlą. Puikiai tinka susikaupusiam pykčiui išlieti.

Tuomet pridengiame švariu rankšluosčiu ir paliekame tešlą pakilti. Geriausiai ją reikia pastatyti ten, kur šilta, pavyzdžiui prie kaitlentės arba radiatoriaus. Venkite skersvėjų.

Paprastai tešla pakyla per pusvalandį valandą. Tešlai pakilus, dalį jos atplėškite ir padėkite ant miltais apibarstyto stalo. Iškočiokite. Su puodeliu ar stikline išrėžkite nedidelius apskritimus. Į juos reikia dėti po šaukštelį uogienės ir sulipinus formuoti nedidelius rutuliukus.

Šiuos rutuliukus virti įkaitusiame aliejuje, tačiau svarbu, kad aliejus nebūtų per karštas ar perkaitęs, nes tada spurgos pridegs ir įgaus kartumo skonį. Kepti reikėtų apie 5 -7 minutes.

Sakoma, į įkaitusį aliejų reikėtų įdėti šaukštelį spirito, kad riebalai neįsigertų, bet aš asmeniškai nejaučiu jokio skirtumo, todėl spirito nededu.

Tą padaryti su visa tešla. Iškepusias spurgas dedame ant servetėlių ar popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų riebalai. Atvėsusias spurgas apibarstome cukraus pudra ir galima tiekti į stalą. Skanaus!

MOČIUTĖS mielinės spurgos
© Asmeninio archyvo nuotr.

Kviečiame ir Jus dalyvauti „Kalėdinių gardėsių“ konkurse!

Daugiau spurgų receptų:

Vokiškos spurgos

Varškės spurgos su obuolių įdaru

Varškės spurgos su razinomis

Mielinės obuolių spurgos

Olandiškos spurgos su obuoliais ir razinomis

Plikytos tešlos spurgos su razinomis

Morkų spurgos

Bulvinės spurgos

Spurgos su kondensuotu pienu

Tinka: Iškylai
Paruošimo būdas: Virti
Mėgautis per: Pietūs Pusryčiai Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai