Migdolinis varškės pyragas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 70min
Įvertinimas:
4.5000 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

1. Užminkykite tešlą iš miltų, 200 g sviesto, 100 g cukraus, maltų migdolų, 1 kiaušinio ir žiupsnelio druskos. Užminkytą tešlą valandai padėkite į šaldytuvą. Tuo tarpu varškę sumaišykite su pudingo milteliais, 3 kaiušiniais, 150 g cukraus ir citrinos žievele.

2. Iškočiokite 2/3 tešlos ir išdėkite ją į sudedamą kepimo formą, padarydamos bortelį. Subadykite tešlą šakute ir iškrėsti ant jos varškės masę. Likusią tešlą iškočiokite apskritimo forma ir uždėkite ant įdaro. Kepkite 45 min. 190° temperatūroje. Kol pyragas keps, grietinėlę užvirinkite su 50 g sviesto ir 100 g medaus. Sudėkite migdolų drožles, gerai išmaišykite ir iškrėskite masę ant pyrago viršaus. Dar kepkite 10 min.

Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Recepto kilmė: Vokietijos virtuvė
|Populiariausi straipsniai ir video

Naujausi recepetai