Migdolinis varškės pyragas

Migdolinis varškės pyragas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
70min
Recepto kilmė:
Vokietijos virtuvė
Įvertinimas:
4.5000 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

1. Užminkykite tešlą iš miltų, 200 g sviesto, 100 g cukraus, maltų migdolų, 1 kiaušinio ir žiupsnelio druskos. Užminkytą tešlą valandai padėkite į šaldytuvą. Tuo tarpu varškę sumaišykite su pudingo milteliais, 3 kaiušiniais, 150 g cukraus ir citrinos žievele.

2. Iškočiokite 2/3 tešlos ir išdėkite ją į sudedamą kepimo formą, padarydamos bortelį. Subadykite tešlą šakute ir iškrėsti ant jos varškės masę. Likusią tešlą iškočiokite apskritimo forma ir uždėkite ant įdaro. Kepkite 45 min. 190° temperatūroje. Kol pyragas keps, grietinėlę užvirinkite su 50 g sviesto ir 100 g medaus. Sudėkite migdolų drožles, gerai išmaišykite ir iškrėskite masę ant pyrago viršaus. Dar kepkite 10 min.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

300 g Miltai
250 g Sviestas
250 g Cukrus
150 g Migdolai (malti)
4 vnt. Kiaušiniai
žiupsnelis Druska
750 g Varškė
1 pakelis Vanilinis pudingas
1 šaukštas Tarkuota citrinos žievelė (džiovinta)
50 ml Grietinėlė
100 g Medus
100 g Migdolų drožlės
Porcijos: 16
Sudėtingumas :