Mielinis obuolių pyragas

Daugeliui patiekalų naudoju bemielę sluoksniuotą tešlą ir tik visai neseniai atkreipiau dėmesį į tokią pačią šaldytą mielinę. Pirmiausiai išbandžiau obuolių įdarą ir dabar manau, kad šaldiklyje šalia bemielės visada bus ir mielinės tešlos. Labai gardus, drėgnas, rudeniu kvepiantis pyragas. Karštas buvo ypatingai skanus, o šalto nespėjome paragauti
© kumucia.com
Pagaminamas per:
40min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

1 pakelį šaldytos mielinės tešlos (lapeliais) palieku kambario temperatūroje, kad atšiltų. Tuo metu nulupu, išsėklinu ir plonais griežinėliais supjaustau 6-8 obuolius. Juos permaišau su 2 šaukštais cukraus, 1 šaukšteliu cinamono ir 2 šaukštais citrinos sulčių.

Tešlos lapelius iškloju kepimo formoje taip, kad kraštai kabėtų, suberiu obuolius, tešla užkloju įdarą ir pyragą nešu į iki 180 C įkaitintą orkaitę. Kepu apie 40 min.

Iškepusį pyragą gausiai pabarstau cukraus pudra.

Galima valgyti su karštais gėrimais/pienu/ledais/uogiene.

Kūmutės virtuvė
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 pakelis Šaldyta mielinė tešla
6-8 vnt. Obuoliai
2 šaukštas Cukrus
1 šaukštelis Cinamonas
2 šaukštas Citrinų sultys
1 šaukštelis Cukraus pudra
Sudėtingumas :