© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Mieles ištrinkite su šiltu pienu ir 1 šaukštu cukraus. Kai cukrus ištirps, sumaišykite su 3 šaukštais miltų ir palikite, kad pakiltų.

Varškės sūrį sutarkuokite. Kiaušinius išplakite su vaniliniu cukrumi, likusiais 2 šaukštais cukraus ir druska. Sukrėskite grietinę, supilkite ištirpintą ir atvėsintą sviestą, sūrį ir išmaišykite. Supilkite pakilusias mieles, suberkite miltus ir užmaišykite tešlą.

Iš tešlos formuokite rutuliukus, į vidų dėkite truputį džemo ir virkite gerai įkaitintame aliejuje. Kad aliejus nesispjaudytų, įmeskite nuluptos žalios bulvės gabaliuką. Spurgas pavartydami virkite, kol gražiai pagels. Išvirusias dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius ir apibarstykite cukraus pudra.

Skaniausios karštos.

Tinka: Vaikams
Paruošimo būdas: Virti
Mėgautis per: Pietūs Pusryčiai Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Recepto kilmė: Lietuvos virtuvė
|Populiariausi straipsniai ir video

Naujausi recepetai