Mėsainis su kapota vištiena ir pelėsiniu sūriu

Virtuvės šefo Mindaugo Mizaro receptas.
Mėsainis su kapota vištiena ir pelėsiniu sūriu (Vytauto Skuodo nuotr.
© Vytauto Skuodo nuotr.
Pagaminamas per:
40min
Įvertinimas:
5.0000 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Vištienos šlaunelių mėsą sukapokite mažais kubeliais, sudėkite trintą česnaką, smulkiai pjaustytas petražoles, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, suberkite druską ir pipirus.

Viską gerai išmaišykite ir suformuokite turimos bandelės dydžio kotletuką.

Suformuotą kotletuką palaikykite šaldytuve 30 min.

Pamarinuotą vištieną patepkite aliejumi ir kepkite įkaitintoje keptuvėje arba grilyje po 6-7 min iš abiejų pusių, kol vištiena pilnai iškeps.

Mėsai baigiant kepti, ant jos sudėkite gabaliukais laužytą pelėsinį sūrį ir palaukite kol jis ištirps.

Bandelę perpjaukite pusiau ir lengvai paskrudinkite orkaitėje arba grilyje.

Paskrudintą bandelę patepkite pesto padažu, uždėkite špinatų lapus, iškeptą vištieną, griežinėliais pjaustytą figą ir uždenkite antra bandelės pusele.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 vnt. Bandelės
50 g Sūris su mėlynuoju pelėsiu
1 šaukštas Pesto padažas
1 vnt. Figos
150 g Vištiena
20 g Špinatai
1 skiltelė Česnakai
žiupsnelis Petražolės
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
šlakelis Alyvuogių aliejus
Porcijos: 1
Sudėtingumas :