Mėsainis su jautiena

© Organizatorių nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Maltą jautieną sumaišykite su garstyčiomis, vandeniu ir aliejumi, paskaninkite prieskoniais. Suformuokite ovalios formos bandelės dydžio maltinį.

Karamelizuotų svogūnų gaminimas: į įkaitintą keptuvę su aliejumi dėkite smulkiais kubeliais (5 mm dydžio) pjaustytus raudonus svogūnus ir kepkite apie 10 min., kol jie suminkštės. Tuomet berkite cukrų, druską, pilkite balzamiko actą. Kaitinkite, kol išgaruos skystis.

Mėsainio bandelės abi puses (viršutinę ir apatinę) apkepkite ant grilio. Jautienos maltinį taip pat apkepkite ant grilio, kiekvieną pusę kepkite po maždaug 4 min. Kepimo pabaigoje ant mėsainio užtepkite medaus padažo ir uždėkite bri sūrio. Tuomet ant apatinės bandelės dėkite salotų lapus, ant jų – karamelizuotus svogūnus ir užvožkite viršutinę bandelės pusę. Mėsainį patiekite su skrudintų bulvių skiltelėmis.

Netradicinis, tačiau įdomus garnyras – keptos duonos traškučiai. Duoną supjaustykite plonais griežinėliais ir apskrudinkite įkaitintoje keptuvėje naudodami šlakelį česnakinio aliejaus. Šalia patiekite indelį raudonojo padažo: 1 šaukštą majonezo sumaišykite su šaukštu pomidorų padažo.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 vnt. Bandelė mėsainiui
sauja Lapinės salotos
35 g Brie sūris
pagal skonį Padažas medaus
Jautienos maltiniui:
500 g Jautiena
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
pagal skonį Garstyčios
Karamelizuotiems svogūnams:
250 g Raudonieji svogūnai
pagal skonį Aliejus kepimui
pagal skonį Balzaminis actas
pagal skonį Cukrus
pagal skonį Druska