Mėlynių pyragas

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
3.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Išmaišykite sviestą su cukrumi, po to dėkite kiaušinį ir migdolų esenciją. Atskirame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Sumaišykite abiejų indų turinį ir suminkykite tešlą. Tešlą iškočiokite ir dėkite į kepimo formą.

Mėlynes apliekite likeriu, užbarstykite citrinos žievele ir suberkite ant tešlos.

Atskirame inde išplakite grietinę su tryniais, cukrumi ir migdolų esencija. Gauta mase apliekite pyragą iš viršaus. Orkaitę įkaitinkite iki 170°C ir kepkite pyragą maždaug valandą. Vėliau atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
100 g Sviestas
1 vnt. Kiaušiniai
1/2 stiklinė Cukrus
šlakelis Migdolų esencija
1,5 stiklinė Miltai
1,5 šaukštelis Kepimo milteliai
žiupsnelis Druska
Įdarui:
5 stiklinė Mėlynės
2 šaukštas Apelsinų likeris
1 šaukštelis Tarkuota citrinos žievelė
2 stiklinė Grietinė
2 vnt. Kiaušinių tryniai
1/2 stiklinė Cukrus
šlakelis Migdolų esencija
Porcijos: 8
Sudėtingumas :