Meksikietiškas šokoladinis tortas be miltų

 (3)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Recepto kilmė:
Meksikos virtuvė
Įvertinimas:
4.0000 12
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite sviestu.

Įstatytame į dubenį su karštu vandeniu inde ištirpinkite šokoladą su sviestu. Nukelkite indą nuo viryklės, tada suberkite kakavą, aitriąją papriką ir druską.

Lėkštėje išplakite trynius su puse stiklinės cukraus iki tirštos šviesiai geltonos masės. Supilkite į trynių masę šokolado masę ir išmaišykite.

Išplakite baltymus iki kietos masės. Plakdami suberkite likusį cukrų. Įmaišykite baltymų masę į šokolado masę. Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite apie 45 min. Kraštai turi būti kieti, o vidurys skystokas.

Išimkite tortą iš orkaitės, palikite atvėsti. Paskui išimkite iš kepimo formos. Į dubenį su karštu vandeniu įstatytame inde ištirpinkite šokoladą su grietinėle iki vientisos masės. Apliekite ja tortą ir patiekite.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tortui:
220 g Sviestas
220 g Juodasis šokoladas
0,25 stiklinė Kakava
1 šaukštelis Aitriosios paprikos milteliai
0,25 šaukštelis Druska
6 vnt. Kiaušiniai
1 stiklinė Cukrus
Kremui:
220 g Juodasis šokoladas
0,33 stiklinė Grietinėlė (riebi)
Porcijos: 10
Sudėtingumas :