Meduolinis obuolių pyragas

 (1)
© feastofguiltypleasures.blogspot.com
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pirmiausiai paruošiamas pagrindas. Sviestas išlydomas kartu su cukrumi, medumi ir maltais gvazdikėliais. Į kiek atvėsusį mišinį įmušamas kiaušinis ir masė labai gerai išmaišoma. Po truputį beriami miltai ir nuolat maišoma. Miltų reikia tiek, kad iš tešlos galima būtų suformuoti pagranduką, bet ne per daug, nes bus per kieta tešla.

Tešla šiek tiek iškočiojama ir paliekama šaldytuve (bent 2 valandas, o šiaip galima ir per naktį).

2/3 tešlos iškočiojama suformuojant 23-25 cm skersmens apskritimą. Tešla sudedama į kepimo formą. Šakute kelis kartus įbedant į suformuotą pagrindą.

Ant suformuoto pagrindo gražiai išdėliojami cukrumi ir cinamonu pabarstyti obuoliai (obuoliai turi būti nuplauti, nulupti, išimtos sėklytės ir supjaustyti į 4 arba 6 dalis, priklauso nuo jų dydžio. Kad obuoliai neruduotų, juos reikėtų apiberti druska) bei maži gabalėliai sviesto.

Pyragas pašaunamas į įkaitintą orkaitę (180 C) ir kepamas apie 20-30 minučių.

Kol pyragas kepa, iškočiojama likusi tešlos dalis ir iš jos suformuojamas pyrago viršus, t.y. sudėliojama mozaika iš tešlos juostelių.

Ištraukus pyragą iš orkaitės, juostelių mozaika uždedama ant jo paviršiaus ir pyragas vėl grąžinamas į orkaitę, kur kepa dar 10-15 min., kol iškepa viršus.

Iškepęs pyragas ištraukiamas iš orkaitės ir paliekamas atvėsti. Jį galima valgyti ir šiltą su ledais, tačiau vis tiek reikėtų leisti bent truputį atvėsti. Skanaus!

Meduolinis obuolių pyragas
© feastofguiltypleasures.blogspot.com
feastofguiltypleasures.blogspot.com
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Pagrindui:
100 g Sviestas
1 vnt. Kiaušiniai
50 ml Rudasis cukrus
2 šaukštas Medus
1-1,5 stiklinė Miltai
Įdarui:
4 vnt. Obuoliai dideli
3-4 šaukštas Cukrus
20 g Sviestas
pagal skonį Druska
pagal skonį Cinamonas
pagal skonį Prieskoniai mėgstami
Porcijos: 6
Sudėtingumas :