Meduoliniai sausainėliai

 (2)
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
4.2500 24
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Medų, cukrų ir sviestą šildykite puodelyje, kol susidarys vientisa masė. Ją atvėsinę įmaišykite kiaušinius ir su kepimo milteliais bei prieskoniais sumaišytus miltus. Išminkykite tešlą ir iškočiokite 7 mm storio lakštą.

Pagal iš anksto paruoštus įvairių formų (avinėliai, angeliukai, eglutės, žvaigždutės ir t.t.) trafaretus išpjaukite sausainius. Sausainius kepkite kepimo popieriumi išklotoje skardoje 170ºC temperatūros orkaitėje.

Prieš pat šventes meduoliukus reikia papuošti piene ištirpintu šokoladu ir baltymų glajumi. Glajų galima nudažyti natūraliomis priemonėmis: mėtų sirupu, burokėlių, aronijų, šaltalankių sultimis ir pan.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
3 vnt. Kiaušiniai
0,5 stiklinė Cukrus
100 g Sviestas
200 g Medus
600 g Miltai
2 šaukštelis Kepimo milteliai
1 šaukštas Cinamonas
2 šaukštelis Prieskoniai meduoliams
Papuošimui:
100 g Šokoladas
2 šaukštas Pienas
2 vnt. Kiaušinių baltymai
3 stiklinė Cukraus pudra
Sudėtingumas :