Marokietiškas avienos troškinys

 (1)
Autorius: Artūras Piulskis
Arabų kraštuose populiariausia mėsa yra aviena. Arabai savo patiekalams nepagaili prieskonių. Vienas iš tokių derinių yra avienos mėsa, paruošta su geltonomis citrinomis. Citrinų rūgštumas ir švelnus žievelių kartumas, susimaišę su avienos lajumi, virsta nuostabia egzotika lietuvių gomuriui.
© hdlife.lt
Pagaminamas per:
60min
Recepto kilmė:
Maroko virtuvė
Įvertinimas:
1.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Gerai nuplaukite citrinas, supjaustykite jas plonais griežinėliais, išimkite sėklytes. Jūros druską gerai sumaišykite su cukrumi ir šį mišinį užberkite ant paruoštų citrinų griežinėlių. Viską sudėkite į sandariai uždaromą indelį ir palikite 2 dienom marinuotis.

Prieš pat patiekalo gamybą išimkite citrinų griežinėlius iš marinato, nupjaukite žieveles ir susmulkinkite jas (likusio citrinų minkštimo naudoti nereikės).

Nedideliais kubeliais supjaustykite avieną. Užberkite ant jos druską, pipirus, papriką ir labai gerai sumaišykite. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir apkepinkite juos gilesniame puode su alyvuogių aliejumi (ant vidutinės kaitros). Kai svogūnai ims ruduoti, išspauskite česnakus ir sumaišykite. Iš karto sudėkite paruoštą mėsą ir vėl gerai sumaišykite.

Marokietiškas avienos troškinys
© hdlife.lt

Supilkite ciberžolę, marinuotas alyvuoges, vištienos sultinį, vandenį. Užvirkite visą turinį ir troškinkite apie 45 min. ant mažos ugnies. Nepamirškite kaskart pamaišyti. Jeigu kartais visas padažas išgaruotų, įpilkite dar šiek tiek vandens. Labai skysto padažo taip pat nepalikite – jis turi būti tirštas. Tad, jeigu reikės, pabaigoje galite jį smarkiau pagarinti.

Šį patiekalą patiekite su kuskusu ir dekoruokite šviežios kalendros lapeliais.

hdlife.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Marinatui:
2 vnt. Citrinos
2 šaukštas Rupi jūros druska
2 šaukštas Cukrus
Patiekalui:
1,5 kg Aviena
1 šaukštelis Druska
1 šaukštelis Juodieji malti pipirai
2 šaukštas Džiovintos saldžiosios paprikos milteliai
3 šaukštas Alyvuogių aliejus
2 vnt. Svogūnai
1 gabaliukas Imbieras
4 skiltelė Česnakai
1 šaukštelis Ciberžolė
150 g Žaliosios alyvuogės
500 ml Vištienos sultinys
300 ml Vanduo
sauja Kalendros papuošimui
Garnyrui:
Kuskusas
Porcijos: 5
Sudėtingumas :