Marinuotų ir keptų grybų užkandis

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
130min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pievagrybius perpjaukite į 2 – 4 dalis, sudėkite į dubenį, apšlakstykite balzaminiu actu, sojos padažu ir citrinos sultimis, apibarstykite pipirais, uždenkite dubenį plėvele ir 2 val. pastatykite į šaldytuvą.

Šviežius grybus nuplaukite, nusausinkite (šaldytus atšildykite). Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ir kepkite grybus kol neliks skysčio (8 – 10 min.).

Sumažinkite liepsną, supilkite į keptuvę likusį alyvuogių aliejų, sudėkite česnako skilteles ir čiobrelių šakeles. Įberkite druskos, pipirų, pamaišydami kepkite 5 min.

Petražoles smulkiai supjaustykite. Keptus grybus sudėkite į dubenį, apibarstykite petražolėmis.

Patiekite grybų asorti skirtinguose induose su skrebučiais.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Marinuotiems grybams:
300 g Pievagrybiai
3 šaukštas Balzaminis actas
1 šaukštas Sojos padažas
1/2 šaukštelis Citrinų sultys
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Keptiems grybams:
500 g Grybai (švieži arba šaldyti)
2 skiltelė Česnakai
3 šaukštas Alyvuogių aliejus
žiupsnelis Petražolės
žiupsnelis Čiobreliai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :