Marinuoti traškūs agurkėliai

 (1)
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
2.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Nurodytas kiekis agurkėlių tilps į 1 l stiklainį.

Agurkėlius nuplaukite ir pamerkite porai valandų į šaltą vandenį. Dar kartą nuplaukite ir vėl pamerkite. Taip kas dvi valandas keičiant vandenį mirkykite 3 kartus.

Pasiruoškite stiklainius: išplaukite gerai su soda, iškaitinkite orkaitėje.

Į paruoštus stiklainius sudėkite agurkėlius ir žalius prieskonius su lapais.

Išvirkite marinatą: į nurodytą kiekį vandens suberkite pipirus, kai užvirs, suberkite druską ir supilkite actą. Kai marinatas vos vos praauš, supilkite jį į stiklainį ant agurkėlių, pridenkite sterilizuotu dangteliu ir kaitinkite: dėkite į puodą su beveik verdančiu vandeniu ir, kai jis užvirs, kaitinkite dar 10 min.

Baigus kaitinti, stiklainį išimkite, sandariai uždarykite ir apverskite dugnu aukštyn, kol atvės.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

600 g Maži agurkėliai
400 g Vanduo
5 vnt. Juodieji pipirai
2 vnt. Kvepiantys pipirai
20 g Druska
30 g Actas (9 proc.)
3 skiltelė Česnakai
1 vnt. Krapų stiebai
1 vnt. Čili pipirai
1 vnt. Krienų lapai
žiupsnelis Vyšnių lapai
žiupsnelis juodųjų serbentų lapai
Sudėtingumas :