Mamos bandelės su varške

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
120min
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Mieles ištrinkite su cukraus pudra ir keliais šaukštais šilto pieno. Dubenyje sumaišykite miltus, druską, likusią cukraus pudrą. Supilkite išsileidusias mieles, likusį pieną, ištirpintą sviestą, įmuškite kiaušinį ir užminkykite tešlą. Uždenkite švariu rankšluosčiu ir pastatykite dubenį šiltai valandai.

Pasiruoškite įdarą. Sūrį sutarkuokite ir sumaišykite su cukraus pudra, grietine, kiaušinio tryniu, vaniliniu cukrumi ir krakmolu. Suberkite nuplautas razinas. Išmaišykite.

Kai tešla pakils, ją dar kartą išminkykite ir iškočiokite į lakštą. Iš jo puodeliu išspauskite apskritimus. Į vidurį dėkite po šaukštą įdaro, apspausdykite kraštelius, kad įdaras neišbėgtų, bet viduryje matytųsi, ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Bandeles ištepkite plaktu kiaušinio tryniu su pienu ir dėkite į įkaitintą iki 180 C laipsnių orkaitę. Kepkite maždaug 20-30 minučių, priklausomai nuo bandelių dydžio.

Labai skanu dar šiltos su pienu ar arbata.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
500 g Miltai
40 g Šviežios mielės
1 vnt. Kiaušiniai
100 g Sviestas
50 g Cukraus pudra
100 ml Pienas
skiltelė Druska
Įdarui:
150 g Varškės sūris
1 vnt. Kiaušinio trynys
1 šaukštelis Grietinė
2 šaukštas Cukraus pudra
1 šaukštas Vanilinis cukrus
1 šaukštelis Krakmolas
sauja Razinos
Viršui aptepti:
1 vnt. Kiaušinio trynys
2 šaukštas Pienas
Porcijos: 6
Sudėtingumas :