© hdlife.lt
Pagaminamas per: 30min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir saulėje džiovintus pomidorus. Viską lėtai apkepkite alyvuogių aliejuje. Kepkite ant silpnos ugnies – procesas užtruks ilgiau, bet taip pasigaminsite aromatingo aliejaus, kurį panaudosite tolimesnei patiekalo gamybai.

Į keptuvę sudėkite supjaustytą šviežią pomidorą, susmulkintą čili pipirą ir koncentruotą pomidorų tyrę. Kelias minutes patroškinkite, kad pomidoras suminkštėtų. Po to viską sutrinkite elektriniu trintuvu ir atidėkite į šalį.

Nuvalykite krevečių uodegėles ir sumaišykite jas su Provanso žolelėmis. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir suberkite krevečių uodegėles. Kepti reikia labai trumpai, vos 30-60 s kiekvieną uodegėlės pusę. Uodegėlėms apkepus į keptuvę supilkite paruoštą pomidorų tyrę ir pagardinkite žiupsniu maltų juodųjų pipirų. Viską gerai sumaišykite. Pagal skonį įberkite druskos. Krevetės su padažu paruoštos!

Makaronai
Makaronai
© hdlife.lt

Gilesniame puode užvirkite vandenį, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir jį pasūdykite. Vandeniui užvirus sudėkite makaronus ir virkite juos 1 minute trumpiau nei nurodyta ant pakuotės.

Išvirtus makaronus pagardinkite krevetėmis su padažu, parmezano sūrio drožlėmis bei šviežio baziliko lapeliais.

Pomidorai
Pomidorai
© hdlife.lt

Paruošimo būdas: Kepti keptuvėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai