© hdlife.lt
Pagaminamas per: 40min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Šiuo atveju italai yra tikrai drąsūs! Iš pažiūros paprastus produktus (makaronus, ryžius) derina su brangiais ir egzotiškais prieskoniais. Vienas jų – šafranas.

Tačiau šis jų „originalumas“ stebina tik iš pradžių. Aplankius daugiau Italijos tavernų ir restoranėlių, pradedi tuo nebesistebėti – tikrai daugelis jų siūlo makaronų ir ryžių patiekalų gardintų šafranu. Ne be reikalo – makaronų, jūrų gėrybių ir šio egzotiško prieskonio kompanija labai skaniai „susikomplektuoja“. Pabandykite!

Į keptuvę įpilkite 12 šaukštų sūrimo ir grietinėlę. Viską sumaišę pradėkite kaitinti. Kol padažas lėtai virs, maišykite. Likusias krevetes nukoškite ir atidėkite į šalį.

Pavirę kelias minutes įberkite šafraną ir tarkuotą muskatą. Padažą nuolat maišykite, kol sutirštės. Atidėkite į šalį.

Didesniame puode užvirkite vandenį (pasūdykite jį žiupsniu druskos ir įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus). Makaronus virkite viena minute trumpiau nei nurodyta ant pakuotės (tokius makaronus italai vadina al dente ir labiau juos vertina).

Išvirusius makaronus nukoškite ir gerai sumaišykite su paruoštu padažu. Ant viršaus uždėkite nusausintas krevetes (jų ruošti niekaip nebereikia, nes sušils nuo karštų makaronų ir išliks minkštos bei sultingos).

Patiekalą patiekite su keliais šviežiais baziliko lapeliais.

Makaronai su krevetėmis ir šafranu
© hdlife.lt
Paruošimo būdas: Virti
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai