© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 30min
Įvertinimas:
1.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Trynius atskirkite nuo baltymų, baltymus įdėkite į šaldytuvą.

Trynius išplakite su druska ir cukrumi, paskui – su grietine.

Palaipsniui suberkite miltus ir supilkite gazuotą vandenį. Kas kartą kruopščiai išmaišykite.

Išlydykite sviestą, paskui palikite jį atvėsti. Įberkite į tešlą cukraus, sodos, įdėkite 2 šaukštus sviesto. Dar kartą išmaišykite, uždenkite dubenį ir pastatykite 1 val. šiltoje vietoje.

Baltymus išplakite iki standžių putų, juos įmaišykite į tešlą.

Ištepkite keptuvę lydytu sviestu ir kepkite lietinius. Dėkite lietinius į didelį puodą ir laikykite uždengtus, kad neatvėstų, kol visi iškeps.

Šventiniam stalui: Užgavėnės
Paruošimo būdas: Kepti keptuvėje
Mėgautis per: Pietūs Pusryčiai Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai